fb
BGtop

ЗА ТРУДНОСТИТЕ В ЖИВОТА


Повечето хора са склонни да избират пътя на най-малкото съпротивление в живота. Търсят лесните и удобни ситуации. Но комфортът не носи трайна Светлина. Трябва да се научим да бягаме от зоните на комфорта и да се хвърляме с главата надолу в неприятните ситуации. Именно в тях можем да приложим най-много Съпротива. Може да изглежда трудно, но трябва да се радваме на проблемите и пречките, а не да ги избягваме. Те са истинските възможности и най-краткият път до преобразяването, израстването и, в крайна сметка, до щастието.
…Представете си, че се намирате в тежко финансово затруднение. Бог ви се явява и казва, че ще ви дава по един милион долара всеки път, когато нещо ви нарани и ядоса – стига напълно да се откажете от реакция. Казано накратко, нищо да не приемате лично.
За какво ще мислите по цял ден?
Ще се молите Господ да ви прати хора, които да ви наранят! Ще се събуждате сутрин, търсейки всички трудни взаимоотношения, дразнещи хора и объркани ситуации.
Йехуда Бърг


13
ЮЛИ
2012
1745

Предложения

Сътворението на света и науката.

Сътворението на света и науката. Произходът на Вселената и Книга Битие Натан Авиезер, из цикъла „Сътворението на света и науката”

Как да различим истинската Кабала от фалшивата?

Струва ли си да започна да се занимавам с Кабала? Сега я преподават много шарлатани. Как да различим истинските от фалшивите? Отговаря: Рав Ашер Кушнир ...


Какво лекарство ни е необходимо?

Колкото по-тежка е болестта, толкова по-силно действащо трябва да бъде лекарството. И затова днес ни е необходимо мощно лекарство срещу нашата силно развита люб ...


„Скритото слово” и мястото на любовта

Встъпителна реч на кабалиста раби Михаел Портнаар, Ph. D., на Симпозиума в гр. Билтховен, 6 май 2006 г., посветена на темата „Скритото слово в Исляма, Христия ...


Сътворението на света и науката. 8

Сътворението на света и науката. Уникалността на човека. Натан Авиезер, из цикъла „Сътворението на света и науката” Човекът бил "сътворен" само преди някол ...Напиши коментар: